Ekonomi

Silaj Sorgum Projesi Tekirdağ’da Hayata Geçirildi

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi çerçevesinde Silaj Sorgum Projesi, Tekirdağ genelinde 11 ilçede 4 bin 500 dekar alanda hayata geçirildi.

TAKE projesi çerçevesinde yüzde 75 hibe ile yürütülen Silaj Sorgum Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesinde, hayvan beslenmesinin vazgeçilmezi olan silaj yemleri, hayvanlar tarafından iştahla tüketilen ve çoğalan kaliteli kaba yemler olarak biliniyor. sütteki yağ içeriği. Bu proje ile kurak, yarı kurak bölgelerde ve sulamanın kısıtlı olduğu veya mümkün olmadığı bölgelerde mısıra alternatif olarak aynı verimi çok az su kullanarak elde edebilen kuraklığa dayanıklı sorgum bitkisinin yetiştirilmesi amaçlanıyor. .

Hasatla ilgili konuşan Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, “İl Müdürlüğümüzce yüzde 75 hibe ile yürütülen Silajlık Sorgum Üretimi Yaygınlaştırma Projesi’nin sonuçlarını görmek için bir araya geldik. TAKE projesini çiftçi şartlarına uygun hale getirmek ve sorgum bitkisini üreticilerimize tanıtmak.Bildiğiniz gibi iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini son 3 yıldır çok şiddetli yaşadık.Ancak kuraklık konusunda çaba göstermemiz gerekiyor, tarımda yeni prosedürler, yeni teknikler, yeni kuraklığa dayanıklı çeşitler ve dayanıklı çeşitlerle yolumuza devam etmeli ve üretmeliyiz.Silaj hayvan beslemenin vazgeçilmez bir parçasıdır.Silaj yemleri İştahla tüketilen kaliteli kaba yemlerimizden biridir. hayvanlar tarafından üretilen ve sütteki yağ oranını artıran bir üründür.Kuraklıkla mücadele etmek için diğer silaj yemlerine göre daha az su tüketen sorgum bitkisini bu yıl sizlerle tanıştırmak ve hayvan yetiştiricilerimizin kullanımına sunmak istedik. Bu proje ile sulamanın kısıtlı olduğu kurak, yarı kurak bölgelerde veya çok az su kullanarak aynı verimi alabileceğiniz, mısıra alternatif olarak kuraklığa dayanıklı bu sorgum bitkisini yetiştirmek istedik. mümkün olmadığı alanlar. Yani suyumuzu akıllıca kullanıp, kalan suyu başka amaçlarla kullanmak istiyoruz. Su en önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor. “Hayvan yetiştiricilerimizin silajlık sorgum ekimlerine önem vermelerini ve yem üretimlerini ekonomik olarak desteklemelerini istiyoruz. Görünen o ki bu yıl sorgum ekenlerden olumsuz bir eleştiri almadık ve verimlerden çok memnun olduklarını görüyoruz, iyi. şimdiden başarılar” dedi. – TEKİRDAĞ

alacakayahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu